Vrouw Wolle ~ Viltacademie

Viltacademie.be

De Viltacademie.be is een 3 jarige opleiding, bestaande uit 6 modules, elke module behandelt een specifiek thema. 

Elke module duurt 5 dagen, van maandag tem vrijdag.
In module 1 wordt er 1dag een gastdocente uitgenodigd, in module 3, 4, 5 en 6 wordt er telkens de laatste 2 dagen een gastdocente uitgenodigd.
Elke groep bestaat uit maximum 12 deelnemers, dit om iedereen de nodige ondersteuning en coaching te kunnen geven.

Zo vertrekken we van de basiskennis waar zowel verschillende wol soorten alsook de hele berekeningen aan bod komen om het viltproces te beheersen. Via kleurenkennis en de verschillende verftechnieken gaan we naar het drie dimensionele zodat het experimenteren echt kan beginnen. Van 3D komen de oppervlakte structuren aan de beurt om spannende effecten te bekomen. Het creëren van stoffen vindt dan weer zijn toepassing in het kleding vilten. Na elke module wordt er een thuisopdracht gegeven aan de hand van een thema, tijdens de volgende module worden de studenten hierop geëvalueerd. Het doel van een thuisopdracht is dat wij kunnen zien dat de leerstof en de technieken van de vorige module zijn begrepen.

Wat wij belangrijk vinden in deze opleiding , is dat iedereen op zijn eigen niveau, op zijn eigen ritme, viltuitdagingen kan aangaan. Daarom zorgen wij dat er in elke module een ruim aanbod aan vilttechnieken is, gelinkt aan het thema van de verschillende modules.
We sluiten af met een tentoonstelling waar ieder zijn afsluitproject presenteert aan het publiek.
Een certificaat wordt overhandigd aan diegene die is geslaagd voor de volledige opleiding.