Vrouw Wolle ~ Viltacademie

Viltacademie

De Viltacademie.be biedt een 2 jarige opleiding aan die bestaat uit 8 modules, elke module behandelt een specifiek thema.

Onze focus ligt op de technische kant van het vilten en wij zijn er van overtuigd dat je creatieve ideeën kunt uitwerken in artistieke projecten zodra je het “dna” van het vilten begrijpt en de verschillende technieken onder de knie hebt.

Elke module duurt 3 dagen, van maandag tem woensdag. Elke groep bestaat uit maximum 10 deelnemers, dit om iedereen de nodige ondersteuning en coaching te kunnen geven. 
Wij beginnen met de basiskennis van vilten, waarbij verschillende wolsoorten, vezels, stoffen en berekeningen onder de loep worden genomen. In de volgende modules komen de volgende modules aan bod: 3D, oppervlaktestructuren, experimenteel vilten, design en kleurkennis.

Na elke module krijgen de studenten een thuisopdracht aan de hand van een thema, die tijdens de volgende module wordt geëvalueerd.
Het doel van een thuisopdracht is dat wij kunnen zien dat de leerstof en de technieken van de vorige module zijn begrepen.

Wat wij belangrijk vinden in deze opleiding , is dat iedereen op zijn eigen niveau, op zijn eigen ritme, viltuitdagingen kan aangaan. Daarom zorgen wij dat er in elke module een ruim aanbod aan vilttechnieken is, gelinkt aan het thema van de verschillende modules.

Een certificaat wordt overhandigd aan diegene die is geslaagd voor de volledige opleiding.