Vrouw Wolle ~ Viltacademie

Viltacademie.be

De opleiding richt zich vooral naar vilt(st)ers die zich graag willen verdiepen in techniek en ontwerp. Na deze opleiding is het de bedoeling dat je professioneel aan de slag kan of thuis je eigen viltkunst kan creëren.

Zo vertrekken we van de basiskennis waar zowel verschillende wol soorten alsook de hele berekeningen aan bod komen om het viltproces te beheersen. Via kleurenkennis en de verschillende verftechnieken komen dan de oppervlakte structuren aan de beurt om spannende effecten te bekomen. Van de oppervlakte gaan we dan naar het drie dimensionele zodat het experimenteren echt kan beginnen. Het creëren van stoffen vindt dan weer zijn toepassing in het kleding vilten. Na elke module wordt er een thuisopdracht gegeven aan de hand van een thema, tijdens de volgende module worden de studenten hierop geëvalueerd. Het doel van een thuisopdracht is dat wij kunnen zien dat de leerstof en de technieken van de vorige module zijn begrepen.

Wat wij belangrijk vinden in deze opleiding , is dat iedereen op zijn eigen niveau, op zijn eigen ritme, viltuitdagingen kan aangaan. Daarom zorgen wij dat er in elke module een ruim aanbod aan vilttechnieken is, gelinkt aan het thema van de verschillende modules. We sluiten af met een tentoonstelling waar ieder zijn afsluitproject presenteert aan het publiek. Een certificaat wordt overhandigd aan diegene die is geslaagd voor de volledige opleiding.