Vrouw Wolle ~ Viltacademie

Blockprinten

Deze cursus heeft reeds plaatsgevonden dit najaar
door Nathalie Cassée

Deze workshop is momenteel niet beschikbaar.

In deze masterclass leer je in twee dagen de basisvaardigheden van het blockprinten: van een simpele afdruk naar een eventueel meerkleurig patroon, toegepast op je eigen eindproject. Je ervaart de uitdaging van het maken van een compositie en leert nadenken over kleurgebruik, dessin, gelaagdheid en herhalingen. Je leert je eigen smaak en handschrift kennen in het printen. Je werkt met blockprints uit de collectie van Nathalie Cassée. Je gaat naar huis met je proeven en een bedrukte stof waar je na afloop nog iets van kan maken. De toepassing bedenk je zo mogelijk van te voren. We werken met textielverf en niet met natuurlijke verfstoffen. Na afloop begrijp je hoe je het blockprinten eventueel in je eigen praktijk kan toepassen.

Nathalie Cassée leerde het blockprinten bij ambachtslieden en ateliers in India, Engeland en Frankrijk. Als dochter van beeldend kunstenaar en graficus Dick Cassée, kreeg ze al van jongs af aan liefde en begrip voor grafische technieken mee. Haar interesse voor Indiase textiel en handwerk maakt dat ze sinds 2007 een aantal maal per jaar naar India reist en zodoende een uitgebreide kennis over Indiaas textiel opbouwde. Ze gaf de afgelopen jaren vele workshops en masterclasses blockprinten.

Ze schrijft regelmatig artikelen over Indiaas handwerk. In India realiseert ze haar eigen collectie voor haar onderneming Kashmir Heritage. Regelmatig ontwikkelt ze unieke projecten in samenwerking met ontwerpers en handwerkers. Ze biedt haar collectie aan op gespecialiseerde Europese beurzen. Recentelijk produceerde ze de eerste handgemaakte sits voor Nederland in 200 jaar. Deze reproductie werd, samen met het achttiende eeuwse origineel in 2017 geëxposeerd in het Fries Museum tijdens de expositie Sits, katoen in bloei.

www.kashmirheritage.nl

  • 10:00 tot 16:00 (atelier is open vanaf half 10)
  • Prijs: €195
  • Inbegrepen: uitgebreide lunch, drank en versnaperingen, excl. materialen
  • Locatie: Atelier Vrouw Wolle, Kapelstraat 81 (achter de Citroëngarage), B-2910 Essen
  • Startpakket €50 cash aan de docente te betalende, de materiaallijst wordt u toegestuurd 6 weken vóór aanvang
  • Ervaring: nee

Deze workshop is momenteel niet beschikbaar.

Blockprinten
Blockprinten
Blockprinten
Blockprinten
Blockprinten
Blockprinten