Vrouw Wolle ~ Viltacademie

Solid Form Felting Techniques: Jewelry Components&Clasps

Volgend jaar komt Lisa terug, zodra wij de datum weten, verschijnt het meteen hier
door Lisa Klakulak

Deze workshop is volzet.

Zet me op de wachtlijst

Ontwikkel vaste vilten vormen van bollen, schijven, vaten, kegels, hoepels en koorden.

Leer sierlijke verbindingstechnieken te maken in “nat vilt” om via deze basisvormen tot meer complexe opstellingen te komen dmv. klemmen, scharnieren en golvende koorden die toepasbaar zijn op gedecoreerde, draagbare sluitingen en / of sculpturale elementen.

Maak kennis met de juiste spanning en voorbereiding van de droge vezels en het bevestigen van componenten met de viltnaald ter voorbereiding op het nat vilten.

Deze opeenvolging van technieken biedt voldoende ruimte voor krimp, wat resulteert in soepele, goed geïntegreerde oppervlakken die niet zullen gaan “opwollen”.

Elke vorm heeft een methodische aanpak die herhaling en / of strategische aanpassingen mogelijk maakt om de grootte of vorm van het ontwerp te wijzigen.

Daarnaast onderzoeken we de integratie van gedeeltelijk vervilte vormen in de voorbereiding om zo meer geometrische vormen te creëren door specifieke gebieden met een grotere viltdichtheid te integreren als ook technieken die bepaalde componenten als gespen verbinden tot tweedimensionale viltvelden.

Lisa Klakulak's creativiteit werd op jonge leeftijd gevoed door de kunst van haar moeder, goede openbare school-kunstprogramma's in de buitenwijken van Detroit en lessen in de plaatselijke kunstvereniging. Met deze fundamentele ervaringen en zelf-gerichte verkenning in het verven van stoffen, het naaien en het weven, begon Klakulak haar BFA-studies in 1993 aan de Universiteit van Colorado. Tijdens haar studententijd exposeerde ze sculpturale kralenjuwelen bij lokale kunstcoöperaties en bestudeerde ze op onafhankelijke basis de studie van natuurlijke kleurstoffen. In 1997 studeerde ze af aan de Colorado State University met een BFA in Fiber Arts.

Klakulak verhuisde in 1997 naar Taos (NM) om te werken als “chief natural dyer” voor een leverancier van vezels en begon tegelijkertijd haar werk te verkopen op Fine Art and Craft Shows. Door haar vele reizen werd Klakulak’s passie voor textiel steeds groter, wat haar motiveert te gaan studeren aan Penland School of Craft, én om een Artist-in-Residence positie te aanvaarden in The Appalachian Center for Craft in Smithville (TN). Tijdens haar verblijf aan het ACC (2002-2005) deed ze uitgebreid onderzoek naar het medium “vilt”, gaf les aan kinderen op openbare middelbare scholen in Tennessee via ACC's Outreach-programma's, begon met het geven van workshops voor volwassenen en kreeg een K-12 Visual Arts-certificering.

Asheville (NC) werd vervolgens de basis van Klakulak's bedrijf STRONGFELT dat gespecialiseerd is in het maken van lichaamsaccessoires en beeldhouwkunst, K-12 artist-residenties aanbiedt, alsook workshops wereldwijd. Er ontwikkelde zich een opmerkelijke cyclus van reizen om les te geven, geïnspireerd worden door reizen, nieuw werk maken, anderen inspireren en worden uitgenodigd om opnieuw te reizen om les te geven, …

In 2017 realiseerde Klakulak zich echter dat deze cyclus was doorbroken en haar voortstuwende beweging kwijt was, wat haar ertoe bracht om vanaf het najaar van 2018 een 2-jarige Master of Fine Arts in de beeldhouwkunst te volgen aan het Nova Scotia College of Art & Design.

https://strongfelt.com/

  • 10:00 tot 17:00 (atelier is open vanaf half 10)
  • Prijs: €395
  • Inbegrepen: uitgebreide lunch, drank en versnaperingen, excl. materialen
  • Locatie: Atelier Vrouwwolle, Kapelstraat 81 (achter de Citroëngarage), B-2910 Essen
  • de materiaallijst wordt u toegestuurd na definitieve inschrijving
  • Ervaring: alle niveaus

Deze workshop is volzet.

Zet me op de wachtlijst
Solid Form Felting Techniques: Jewelry Components&Clasps
Solid Form Felting Techniques: Jewelry Components&Clasps
Solid Form Felting Techniques: Jewelry Components&Clasps
Solid Form Felting Techniques: Jewelry Components&Clasps